Friday, August 24, 2012

25.8. 23.00/ ZABAVA Michele Rizzo, Fotografski muzej



Michele je eden izmed Nagibovih umetnikov, ki vsak dan dela v studiu Fotografskega muzeja na Koroški cesti. 
Danes ob 23.00, prav tako na to lokacijo, vabi vse na čisto pravi PARTY!!!!!

O njegovem delu: Poglavitni dramaturški in performativni izziv dela z naslovom M, ki ga predstavljam na festivalu NagiB, je raziskati, ali je mogoče (dobesedno in ne metaforično) pretvoriti neviden, skrit ustvarjalni proces v tehten, viden produkt, ne da bi se pri tem izgubila integriteta obeh. M preiskuje meje (ne)vidnosti in samo-refleksije v delu plesalca iz osebnega kot tudi uprizoritvenega stališča.

Michele:»Umetnost in odrsko uprizarjanje sta me začela zanimati, ko sem se v Italiji učil igranja na klavir in se pričel ukvarjati s plesom. Leta 2012 sem diplomiral na SNDO – School for New Dance Development v Amsterdamu. Moja umetniška praksa zajema odrsko uprizarjanje, vizualno umetnost in glasbo, predstavljam svoja avtorska dela in kot performer sodelujem z drugimi ustvarjalci, rastem.«



25.8. 21.00/ BLUES VEČER, Vodni stolp



"Blues je ples, ki je tesno povezan z blues glasbo. Je ples, ki temelji na komunikaciji s plesnim partnerjem, na interpretaciji glasbe in na lastnem izražanju skozi gib. Je ples poln občutkov in zgodb, ki nam jih pripoveduje glasba."
Za vse tiste, ki bi želeli večer preplesati ali pa le okusiti ta ples, bo v sklopu plesnega večera potekala tudi kratka predstavitev osnovnih korakov in gibov blues plesa.

25.8. 16.00-18.00/ Upcycling is Art?, Vodni Stolp


Četrtek, 23.8., 16.00-18.00
Petek, 24.8., 16.00-18.00
Sobota, 25.8., 16.00-18.00
Upcyclerji obrabljene predmete re-dizajnirajo, predelajo v izdelke enake ali večje vrednosti in jim podaljšajo življenje.
Božena Blanuša, diplomantka šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, smer kiparstvo-keramika, se zadnjih nekaj let intenzivno ukvarja z upcyclingom. Osredotoča se na reklamne materiale podjetij, ki so odslužili svojemu namenu, jih predela in na novo uporabi v druge namene. Kombinira jih z odpadnim tekstilom in plastiko. Tako nastajajo torbe in torbice, darilne škatlice in vrečke in še marsikaj.