Thursday, August 23, 2012

22.8. Uprizoritvena praksa s Coraline La Maison (FRA)


                                                                      

O delu: Lanskoletni festival NagiB je bil posebno doživetje, zato smo si želeli letos vrniti, da bi dokončali predstavo Narcis 2.0 tukaj, v Mariboru. To bo naš zadnji korak pred premiero, kar pomeni improvizacije, nato pisanje in zaključno strukturiranje predstave, lučno in scensko oblikovanje, oblikovanje zvok, rekviziti, itd.
Tistim, ki bi želeli z mano poeksperimentirati na tematiko narcisizma, bom odprla vrata studia in z njimi delila svoj material in ideje.
Coraline La Maison bodo z ekipo NagiBa pripravili tudi zabavo ob zaključku festivala, ki bo namenjena druženju in izmenjavi izkušenj.
Narcis 2.0 je zadnja predstava iz triptiha o narcisizmu, ki je bila ustvarjena za in z Els Deceukelier in Annabelle Chambon. Predstava prikazuje zgodovino figure Narcisa od antike do danes ter poskuša naslikati njegovo prihodnost. Humor.
O Coraline:  študirala je na Akademiji dramskih umetnosti v Toulousu in se kasneje pod vodstvom Jacquesa Rosnerja izobraževala v Teatru Daniel Sorano v Toulousu. Bila je performerka v predstavah režiserja Clauda Bardouila (koreograf Warlikowskega) in kasneje Jana Fabra (The Crying Body, Zgodovina solz). Od leta 2002 dela kot gledališka režiserka in koreografinja: Etude pour un homme seul; 4.48 Psychosis ; Rugby workshop; Narcissus-0, Ex/stasy, Narcissus-1. Od leta 2004 je bila asistentka režije pri projektih Jana Fabra (Troubleyn): Emperor of Loss, The King of Plagiat, and the Servant of Beauty z Dirkom Roofthooftom, and Emperor of Loss s Franom Maskovićem, ZKM Zagreb. Aktivno sodeluje z gledališčem Daniel Sorano iz Toulousa.


No comments:

Post a Comment